Gemeenteraad Loon op Zand opnieuw geïnstalleerd

Gemeenteraad Loon op Zand opnieuw geïnstalleerd

KAATSHEUVEL - De beëdiging van de gemeenteraad in Loon op Zand moet geheel opnieuw. Burgemeester Hanne van Aart was afgelopen donderdag niet aanwezig om de raad te installeren wegens ziekte. Vervolgens is besloten om de eed af te laten nemen door het langstzittende raadslid. Dit was echter niet volgens de regels.

In overleg met de provincie werd besloten dat het langstzittende raadslid, Bertus Kemmeren, de eed of belofte kon afnemen om de raad te installeren. Volgens de juridische richtlijnen had eerst Kemmeren of een wethouder van de huidige coalitie geïnstalleerd moeten worden, voordat zij nieuwe raadsleden konden installeren.

Volgende vergadering

De volgende vergadering van de gemeenteraad stond al gepland op donderdag 5 april. Hier stond onder andere de installatie van twee raadsleden en de vordering van de coalitieonderhandelingen op de agenda. Deze punten worden gehandhaafd en om de installatie nu wel volgens de richtlijnen te doen wordt de gehele raad, door burgemeester Van Aart, opnieuw geïnstalleerd.