Hoe maakt u het restant van de raadsperiode tot een succes?

Hoe maakt u het restant van de raadsperiode tot een succes?

De huidige raadsperiode is bijna halverwege. Zo hebt u nog twee jaar om uw doelen voor deze raadsperiode te verwezenlijken. Hoe ben je succesvol in de komende twee jaar? Dat is de hoofdvraag van de Dag voor de Raad op 20 maart in Amsterdam.

Nu de raadsperiode bijna halverwege is kunnen raadsleden de balans opmaken en daarnaast vooruitkijken naar de komende twee jaar. Bij de Dag voor de Raad in Amsterdam zijn er verschillende sprekers die hier een bijdrage aan leveren. Zo houdt prof. dr. Tom van der Meer van de Universiteit van Amsterdam raadsleden een spiegel voor over hoe zij hun rol invullen en welke waarde de lokale democratie eigenlijk heeft in Nederland.

Daarnaast zijn er verschillende inspirerende workshops over onder andere de energietransitie en wat de raad in de komende twee jaar al kan doen richting de klimaatdoelen van 2030 en 2050 met prof. dr. Marcel Boogers. Liesbeth Tettero zal u daarnaast meenemen in de vraag wat het raadswerk voor u betekent en u helpen uit te vinden waar u wel of juist geen energie uithaalt om het restant van de raadsperiode tot een succes te maken. Een volledig overzicht van het programma en de verschillende workshops kunt u hier terugvinden: Dag voor de Raad. Hier kunt u zich tevens kosteloos aanmelden. 

Dag voor de Raad

De Dag voor de Raad is een jaarlijkse landelijke bijeenkomst voor raadsleden. Tijdens deze dag worden de wetenschap en de praktijk van het raadswerk samengebracht in een programma met aansprekende sprekers, zowel plenair als tijdens workshops. Na edities in Delft, Tilburg en Deventer vindt in 2020 de vierde editie plaats in het stadhuis van Amsterdam.

Meer informatie

De Dag voor de Raad vindt dit jaar plaats in het stadhuis van Amsterdam. Meer informatie over het programma en (kosteloze) aanmelding vindt u hier: Dag voor de Raad. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Bart de Roo via Bart.deRoo@raadsleden.nl of het bureau van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl of 070-3738195.