U bent hier

Inschrijving Raadsledencongres geopend

De inschrijving voor het Raadsledencongres van zaterdag 5 september in Den Bosch is geopend. Het thema van het Raadsledencongres 2015 is de transformatie in het sociaal domein. Aanwezig op het Raadsledencongres zijn minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid & Welzijn), staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en Jantine Kriens, voorzitter directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om te praten over wat de nieuwe gemeentelijke taken voor participatie, jeugdzorg en ondersteuning betekenen voor de gemeenteraad, de gemeente en de inwoners.

Inschrijven kan door op deze link te klikken van het congres en studiecentrum van de VNG dat de inschrijvingen verzorgt.

De organisatie van het Raadsledencongres is in handen van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Vereniging van Griffiers, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Vorig jaar organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden met dezelfde verenigingen en het ministerie een Raadsledencongres in Zwolle over de invoering van de nieuwe taken voor gemeenten en hun betekenis voor gemeenteraden. Deze keer gaat het Raadsledencongres over hoe gemeenteraden hun rol vervullen bij de uitvoering van de nieuwe taken voor zorg, participatie en jeugd.