Kosteloos ontwikkeladvies voor raadsleden

Kosteloos ontwikkeladvies voor raadsleden

Raadsleden die de ervaring uit hun raadswerk ook voor de arbeidsmarkt willen gebruiken, doen er verstandig aan om gebruik te maken van het aanbod van de landelijke subsidieregeling "NL leert door". Het is mogelijk om een ontwikkeladvies te krijgen en dat is kosteloos wanneer je lid bent van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Het ontwikkeladvies is gericht op het ontdekken van de eigen talenten, ambities en wensen. Aan de hand van het ontwikkelplan kunnen vervolgstappen worden bepaald en er rolt een maatwerkadvies uit. Dat kan extra scholing of loopbaanbegeleiding inhouden, of de verwerving van een zogeheten EVC-certificaat. De afkorting EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Met zo’n certificaat wordt beoordeeld en erkend wat aanvragers geleerd hebben op school, in hun bestuurswerk en/of raadslidmaatschap. Een EVC kan worden gebruikt om te laten zien wat je bijvoorbeeld als raadswerk hebt geleerd.

"NL leert door" is een initiatief van de rijksoverheid en wordt uitgevoerd door diverse (private) organisaties. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden werkt samen met het bureau HQ Werkmaatschappij. 

Voor wie?

Alle (burger)raadsleden tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kunnen het ontwikkeladvies aanvragen. Het maakt niet uit of zij stoppen als raadslid, nadenken over een carrièreswitch of een loopbaanadvies kunnen gebruiken. Allemaal kunnen zij gebruik maken van deze kosteloze mogelijkheid om na te denken over hun ontwikkeling. Belangstellenden kunnen hun interesse doorgeven via dit formulier. Daarna zal contact worden opgenomen voor een intake. 

Competentiescan

Het aanbod van "NL leert door" staat los van de competentiescan voor raadsleden. De competentiescan voor raadsleden is er vooral gericht om als raadslid en kandidaat-raadslid in beeld te krijgen wat je vaardigheden zijn voor het raadswerk. Het aanbod van "NL leert door" is er vooral gericht op de vervolgstap.