Leeromgeving: maak vanaf nu een persoonlijk account aan

Leeromgeving: maak vanaf nu een persoonlijk account aan

De leeromgeving is speciaal ontwikkelt voor raadsleden, met meer dan tweehonderd handreikingen, video's, stappenplannen en informatiekaarten om de kennis en kunde te vergoten. Met de gratis digitale leeromgeving heb je 24/7 toegang tot informatie om jouw raadswerk tot een hoger niveau te tillen.

Vanaf nu is het mogelijk om een persoonlijke account te maken om de voortgang te monitoren. Een persoonlijke inlog zorgt ervoor dat je precies weet waar u gebleven bent en welke modules het beste bij u past.

Inlog aanmaken

Wanneer u op de landingspagina van de leeromgeving bent, staat dikgedrukt: ‘Nog geen account? Maak er eenvoudig één aan’. Hier kunt u de gegevens invullen en het account aanmaken. Daarna ontvangt u een mail met een eenmalige inlog, waarna u een eigen wachtwoord kunt aanmaken. U heeft direct toegang tot de digitale leeromgeving. Dit account is niet gekoppeld aan het account van de competentiescan. Dit betreft dus een nieuw account, die raadsleden zelf aanmaken op de website van de leeromgeving.

Leerlijnen

In de leeromgeving vind je ook onderwerpen gegroepeerd in een leerlijn. Deze leerlijnen zijn er:

 1. Hoe bereid je je voor op het raadslidmaatschap?
 2. De basis als raadslid;
 3. Invulling geven aan je rol als raadslid;
 4. Recht, integriteit en veiligheid;
 5. Vergaderen;
 6. Debatteren en onderhandelen;
 7. Financiën;
 8. Ruimtelijke ordening / Omgevingswet;
 9. Sociaal domein / Jeugd;
 10. Participatie;
 11. Profileren;
 12. Energietransitie.

Meer informatie

De Nederlandse Vereniging voor raadsleden biedt ook een competentiescan aan voor raadsleden die graag willen weten aan welke competenties zij nog moeten werken. Bekijk hier de tien competenties.