Mark den Boer stopt als voorzitter

Mark den Boer stopt als voorzitter

Voorzitter Mark den Boer stopt komend najaar als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Den Boer stopt namelijk aan het einde van het jaar als raadslid in de gemeente Molenwaard. 

Mark den Boer: “Na de herindelingsverkiezingen van 21 november stop ik als raadslid en daarmee ook als voorzitter van de vereniging. Het zijn intensieve jaren geweest. Het voorzitterschap heb ik steeds gecombineerd met mijn reguliere baan en het raadslidmaatschap. Ondertussen ben ik ook nog getrouwd en heb een prachtige zoon gekregen. Het is nu tijd voor een pas op de plaats; tijd voor thuis.”

Mark den Boer is sinds 24 november 2014 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Hij werd toen door de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (toen nog Raadslid.Nu) in Almere benoemd als opvolger van Peter Otten. Den Boer was vanaf 1 september 2014 al waarnemend voorzitter.

In september 2010 werd Mark den Boer lid van het algemeen bestuur. Drie jaar later werd hij lid van het dagelijks bestuur, tevens vicevoorzitter. Den Boer (34) is ruim tien jaar raadslid voor het CDA; sinds april 2008 in Graafstroom, en vervolgens sinds januari 2013 in fusiegemeente Molenwaard dat per 1 januari 2019 fuseert tot de nieuwe gemeente Molenlanden.

Nieuwe fase

Mark den Boer: “Het is een mooi moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter. De vereniging gaat een nieuwe fase in. De afgelopen jaren heb ik met het bestuur en de medewerkers een volwassen vereniging neergezet. De vereniging is in vier jaar tijd gegroeid van bijna duizend naar ruim 3.000 leden en staat inmiddels overal goed op de kaart. Mijn opvolger heeft de mooie taak om het inhoudelijke profiel van de vereniging verder te versterken.”

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden start binnenkort de procedure voor een nieuwe voorzitter. De bedoeling is de nieuwe voorzitter tijdens de algemene ledenvergadering van 17 november te benoemen