Nieuwe collega communicatie

Nieuwe collega communicatie

Ben jij de nieuwe collega (m/v) die ons team komt versterken op communicatie? Richting de gemeenteraadsverkiezingen willen we ons team versterken met een nieuwe medewerker communicatie. Heb jij affiniteit met het werk van raadsleden, meer dan gemiddelde interesse in de lokale democratie en het belang van de raad als hoogste bestuursorgaan en vind jij het een uitdaging om met beeld en tekst nieuws en communicatie uit te voeren, schroom dan niet om te reageren. Voor meer informatie over deze vacature: 

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, zoekt een enthousiaste collega communicatie & nieuws (m/v) die zich richting de gemeenteraadsverkiezingen inzet voor een informatieve nieuwsvoorziening voor raadsleden en uitvoering geeft aan het communicatiebeleid.

Van hem of haar wordt verwacht:

- Proactief beheer & actualisatie van dagelijkse nieuws en overige content op de website en de social mediaplatforms van de vereniging;

- Proactief beheer & actualisatie van de digitale leeromgeving voor raadsleden;

- Inhoudelijke bijdrage en verantwoordelijkheid in het communicatie- en woordvoeringsbeleid.

Wij zijn op zoek naar een medewerker (m/v) die ons, met het oog op de start van de campagne voor de raadsverkiezingen zo spoedig mogelijk komt versterken.

De organisatie

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zet zich in om de positie van gemeenteraden en raadsleden te versterken. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden treedt op als belangenbehartiger van en voor raadsleden en gemeenteraden in het overlegcircuit in politiek en bestuurlijk Den Haag. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is erop gericht om door middel van projecten, onderzoeken, evenementen en publicaties de ondersteuning van raadsleden en de raad als lekenbestuur te versterken, zodat raadsleden het raadswerk in de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan effectiever en beter kunnen uitvoeren. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft een platte organisatiestructuur met een kleinschalig, zelfstandig bureau dat werkt in opdracht van het bestuur.

Profiel

- goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;

- ervaring in het presenteren van informatie in (film)beelden is een pré;

- affiniteit met en kennis van het lokaal bestuur;

- kennis in het verbeteren van het gebruik van social media en websitebeheer;

- bereidheid om zelfstandig te werken in teamverband;

- minimaal HBO-niveau.

Voorwaarden

We bieden een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, voor maximaal 36 uur per week in een dynamische werkomgeving met mogelijkheden tot groei.

De werkzaamheden vinden plaats in beginsel in het kantoor van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in het gebouw van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag.

Solliciteren

Geïnteresseerden kunnen een brief en/of korte videopresentatie met hun motivatie vergezeld van een CV mailen naar info@raadsleden.nl ter attentie van Henk Bouwmans, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, bij voorkeur voor 16 juni 2021. Vragen over de werkzaamheden kunnen per mail worden gesteld via info@raadsleden.nl met ook de mogelijkheid tot een terugbelverzoek.

Nederlandse Vereniging voor Raadsleden/28052021