U bent hier

Nieuwe iVeiligheidsapp helpt bestuurders stuur te zetten op informatieveiligheid

DEN HAAG- Gisteren heeft de Taskforce BID de iVeiligheidsapp voor smartphone en tablet gelanceerd. De iVeiligheidsapp biedt bestuurders, topmanagers en medewerkers concrete handvatten voor het stellen van de juiste vragen over informatieveiligheid. Het is belangrijk dat overheden zorgvuldig omgaan met belangrijke gegevens en helder hebben welke eventuele risico's op het informatieveiligheidsvlak er zijn, zeker nu overheden steeds meer digitaal werken en hierbij belangrijke gegevens digitaal uitwisselen. Met behulp van deze app kunnen raadsleden meer informatie krijgen over  hoe het met de informatieveiligheid van hun gemeente gesteld is.

De app is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Minister Plasterk van BZK heeft de Taskforce BID ingesteld om overheidsorganisaties, en specifiek bestuurders en topmanagers, bewust te maken van het belang van informatieveiligheid en hen instrumenten aan te reiken om de informatieveiligheid te verbeteren in hun organisatie.

Voor meer informatie kunt u het gehele artikel over de app lezen op de website van Taskforce BID en u kunt de iVeiligheidsapp vanaf nu gratis downloaden in de iOS Appstore en de Android Playstore.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 24 september 2014.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. Nog geen lid van de vereniging? Aanmelden kan hier