U bent hier

Oproep: raadsleden op zoek naar nieuwe democratie

Meer ruimte voor burgers is overal het parool. Voor raadsleden betekent dat ook nadenken over andere vormen van democratie. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is op zoek naar raadsleden die actief mee willen denken over nieuwe vormen van democratie.

Raadsleden werken in de klassieke representatieve democratie maar de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden kan zich voorstellen dat raadsleden op zoek gaan naar nieuwe vormen van democratie omdat burgers meer ruimte krijgen van de overheid voor eigen initiatief. Denk je daar als raadslid over na? Wil je als raadslid jezelf verdiepen wat dit betekent voor de representatieve democratie? Vraag jij je af als raadslid of en wat doe-democratie betekent?

Gemeenteraad en burgerkracht

Wil je meer weten over gemeenteraad en burgerkracht dan kun je daarover informatie vinden en antwoord op je vragen zoeken en wellicht vinden op de website gemeenteraad en burgerkracht. 

Oproep voor leernetwerk

Maar als je behoefte hebt om met andere raadsleden over deze vragen na te denken kan dat ook. Meld je dan aan door een mail aan: info@raadsleden.nl In samenwerking met het programma Representatieve Democratie Doe Democratie faciliteert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een leernetwerk voor raadsleden die op zoek zijn naar de nieuwe vormen van democratie in het tijdperk waarin burgerkracht centraal staat.