U bent hier

Programma Raadsledencongres

DEN HAAG- Het Raadsledencongres komt echt dichterbij. In Zwolle krijgen de raadsleden zaterdag de gelegenheid om alle vragen te stellen over wat de decentralisaties van taken op het gebied van jeugdzorg, werk en participatie betekent voor hun gemeenten en voor de rol van de gemeenteraad. Daarnaast zijn er workshops door kennispartners van Raadslid.Nu, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ministeries.

Het congres bestaat uit drie ronden van workshops. In deze drie rondes kunt u zelf een keuze maken uit verdiepende rondetafelgesprekken en interactieve workshops. Daarnaast kunt u in de derde keuzeronde in gesprek gaan met minister Plasterk, staatssecretarissen Van Rijn en Klijnsma en VNG-voorzitter Jorritsma. Dit programmaonderdeel heet: De Raad weet Raad. U gaat hierbij als raadslid in gesprek met de bewindslieden en de voorzitter van de VNG onder het motto: de Raad weet raad.

Het precieze programma ziet er als volgt uit:

9.00   Ontvangst

10.00 Opening met openhartig cliëntenverhaal en visie van cultuurpsycholoog Jos van der Lans

11.00 Eerste workshopronde

12.00 Lunch en informatiemarkt (met onder meer informatiestands van Raadslid.Nu en kennispartner Notubiz)

13.00 Tweede workshopronde

14.15 Derde workshopronde met deelsessie Raad weet Raad: gesprekken van raadsleden met bewindslieden

15.30 Politiek 3D Café met afsluiting door bewindspersonen en VNG-voorzitter, voorzitter Mark den Boer van Raadslid.Nu en voorzitter Arjan Oudbier van de Vereniging van Griffiers.

16.00 Borrel en napraten

Meer informatie over de verschillende rondes kunt u vinden op: http://www.dedecentralisatiesdag.nl/programma/

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 15 september 2014.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op twitter (@Raadslid.Nu), Facebook en Linkedin.

Kom op 20 september naar de landelijke raadsledendag die Raadslid.Nu organiseert samen met de Vereniging van Griffiers, VNG en diverse departementen. Centraal thema: de drie decentralisaties. Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldingsformulier, klik hier.

Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. Nog geen lid van de vereniging? Aanmelden kan hier