U bent hier

Raadsleden gevraagd voor Democratic Challenge

Raadsleden zijn van harte uitgenodigd om op maandag 5 oktober deel te nemen aan het Democratic Challenge Festival. De Nieuwe Stad in Amersfoort is dé plek waar vernieuwers van de lokale democratie bijeenkomen.

99 experimenten uit het hele land laten zich dan zien en samen wordt een impuls aan vernieuwing van de lokale democratie gegeven. Afgelopen voorjaar deed het ministerie van Binnenlandse Zaken namelijk een oproep aan burgers, ambtenaren en politici: stuur je projectideeën op voor lokale democratische vernieuwing.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Beursvloer: Ontmoet verschillende deelnemers aan de Democratic Challenge op de beursvloer, hoor waar zij mee bezig zijn en waarmee we de projecten verder helpen.
  • Collegetour: Stel je prangende vragen over democratische vernieuwing tijdens de collegetours met de minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (Agenda Lokale Democratie) en David van Reybrouck (schrijver van ‘Tegen Verkiezingen).
  • Dragons Den: Ga kijken bij de ‘democratische veiling’. Challenge-deelnemers zoeken een pilotgemeente voor hun experiment. Zij pitchen hun idee voor een panel lokale bestuurders.
  • Workshops: Hoe het anders kan; workshops democratische werkvormen in de praktijk.
  • Projectgarage: Stap in de meedenktank; help initiatieven verder in de ‘projectgarage’.
  • Kick-off: Thematische leertrajecten voor de experimenten.

Aanmelden

Aanmelden voor het Democratic Challenge Festival is kosteloos en kan via deze link. Tevens is de organisatie nog op zoek naar enkele raadsleden die plaats willen nemen in het panel van de Dragons Den. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de organisatie via het volgende mailadres: info@democraticchallenge.nl