Raadsleden gezocht voor VNG-bestuur en commissies

Raadsleden gezocht voor VNG-bestuur en commissies

Raadsleden die interesse hebben in verbreding van hun werkzaamheden als raadslid kunnen zich tot woensdag 4 oktober kandidaat stellen voor het bestuur of commissies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De VNG is op zoek naar raadsleden, burgemeesters, wethouders en griffiers die zich kandidaat willen stellen in het bestuur of een van de commissies. Binnen de huidige bestuurlijke organisatie zijn vrouwen en leden van lokale politieke partijen relatief ondervertegenwoordigd. Toch is het geluid en inbreng van deze groepen van belang voor de koers van de vereniging. De VNG heeft op dit moment 13 vacatures openstaan.

Selectie van kandidaten

De selectie van kandidaten vindt plaats door de Voordrachtscommissie, die per vacature één kandidaat selecteert. Deze selectie wordt gebaseerd op de aangeleverde motivatie van de kandidaten, maar ook op de aanbevelingen van onder andere de provinciale afdelingen en verenigingen van doelgroepen. Ook de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden doet aanbevelingen. Kandidaten die zo’n aanbeveling van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wensen, kunnen daarover contact opnemen met het bureau door een mail aan info@raadsleden.nl.
De Voordrachtscommissie selecteert kandidaten op 19 oktober. Deze kandidaten worden uiterlijk 27 oktober voorgedragen aan de leden van de VNG, waarbij het mogelijk wordt om tegenkandidaten te stellen. In de Najaars ALV van 1 december spreken de leden zich uit over de kandidaten.

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich kandidaat stellen via de website https://governance.vng.nl/. Hier kunt u zich registreren als kandidaat en aangeven naar welke vacature(s) uw belangstelling uitgaat. Dit dient u voor woensdag 4 oktober aanstaande, vóór 12:00 uur, te doen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de profielschetsen van de vacatures.