U bent hier

Raadsleden in Gouda in debat over samenwerking en herindeling

DEN HAAG/GOUDA – Raadslid.Nu houdt vanavond in Gouda een stellingendebat over samenwerking en herindeling. Dat debat wordt vooral gevoerd door raadsleden.

Dit debat volgt op de presentatie en toelichting van de enquete die Raadslid.Nu heeft gehouden onder alle raadsleden over samenwerking en herindeling, zie: Samenwerking gemeenten bedreigt lokale democratie - Landelijke enquete onder raadsleden.

De volgende raadsleden hebben toegezegd als debater op te treden in het stellingendebat in Gouda: Jelle Beemsterboer (CDA, Schagen), Andre de Jeu (Nieuw Elan, Alphen aan den Rijn), Mirjam Kerssenberger (VVD, Leidschendam-Voorburg), Jan de Koning (GBG, Gouda), Theo Krins (ChristenUnie, Gouda), Edwin de Mol (VVD, Katwijk), Karin Rosdorff-Molenveld (Leefbaar Oegstgeest), Willem Schoof (VKGB, Vlist), Johan Veld (PvdA, Gouda) en Niek Verkaik (PvdA, Hardinxveld-Giessendam) en voormalig wethouder Freddy Blommers (D66, Voorschoten, voorheen ONS Voorschoten).

Eerder werd al bekend dat burgemeester Bas Eenhoorn (Vlaardingen, tot voor kort Alphen aan den Rijn) en ex-burgemeester en voormalig Tweede Kamerlid Dick De Cloe deelnemen aan dit stellingendebat van Raadslid.Nu.

In het stellingendebat zullen telkens twee debaters met elkaar en met de zaal in debat gaan over samenwerking en herindeling en de positie en rol daarbij voor de gemeenteraad en raadsleden.

Het stellingendebat van Raadslid.Nu in Gouda volgt op de presentatie en toelichting van de uitkomsten van de landelijke enquete die Raadslid.Nu heeft laten uitvoeren door Overheid in Nederland over samenwerking en herindeling. Onderzoeker Pieter van Wijmen van Overheid in Nederland zal de uitkomsten toelichten. Prof. Dr. Marcel Boogers van de Universiteit van Twente zal de uitkomsten van commentaar voorzien.

Het seminar samenwerking van Raadslid.Nu met presentatie en debat begint om 19.30 uur in het Huis van de Stad in Gouda en duurt tot 22.00 uur.

Voor alle resultaten van de enquete, zie: Samenwerking gemeenten bedreigt lokale democratie - Landelijke enquete onder raadsleden.

Raadslid.NU, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.