Raadslid gezocht voor bestuur VNG en voorzitter Raadsleden & Griffiers

Raadslid gezocht voor bestuur VNG en voorzitter Raadsleden & Griffiers

Raadsleden die interesse hebben om het belang van raad en raadsleden in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te behartigen, hebben een gouden kans. Er is een vacature voor een raadslid in het bestuur van de VNG, en tevens als voorzitter van de commissie Raadsleden & Griffiers. Daarnaast zijn er vacatures voor commissieleden.

Raadsleden die interesse hebben in deze verbreding van werkzaamheden als raadslid kunnen zich tot woensdag 10 april kandidaat stellen. Kandiderende raadsleden doen er verstandig aan om een aanbeveling van hun provinciale afdeling en van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden te organiseren.

Commissielid

Voor het lidmaatschap van de commissie Raadsleden & Griffiers in de VNG staan er twee vacatures open. Eén vacature voor een raadslid en één voor een griffier, zodat de verhoudingen tussen raadsleden en griffies in de commissie 50/50 blijven. Er wordt gezocht naar kandidaten die bereid zijn om actief bij te dragen aan vergaderingen en activiteiten van de commissie. Er is geen deskundigheid op specifieke beleidsterreinen vereist.

Voorzitter

Voor de functie van het voorzitterschap wordt een raadslid gezocht die ruime ervaring en een breed netwerk heeft op het terrein van de commissie. De voorzitter van de commissie zal tevens lid zijn van het VNG bestuur. Een vereiste is dat de voorzitter gemiddeld één dag per week beschikbaar is.

Aanbevelingen

De selectie van kandidaten vindt plaats door de voordrachtscommissie van de VNG, die per vacature één kandidaat selecteert. Deze selectie wordt gebaseerd op de aangeleverde motivatie van de kandidaten, maar ook op de aanbevelingen van onder andere de provinciale afdelingen en verenigingen van doelgroepen. Ook de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden doet aanbevelingen.

Kandidaten die zo’n aanbeveling van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wensen, kunnen daarover contact opnemen met het bureau door een mail aan info@raadsleden.nl.

Vertrek

De vacature voor het voorzitterschap van de VNG Commissie Raadsleden & Griffiers in combinatie met het lidmaatschap van het bestuur van de VNG is vacant omdat raadslid Robbert Lievense (Leefbaar Schouwen-Duiveland) gestopt is. Lievense is sinds februari lid van de Eerste Kamer voor de BoerBurgerBeweging.

Meer informatie

Raadsleden kunnen zich kandidaat stellen via de website https://governance.vng.nl/.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de profielschetsen van de vacatures.