Samenwerking, herindeling of toch samenwerking?

Samenwerking, herindeling of toch samenwerking?

De gemeenteraad staat in 2014 voor lastige keuzes. Gemeenten werken nog meer samen en daarmee vermindert de invloed van gemeenteraden. Meer of juist minder samenwerking? Herindeling of toch meer samenwerking?

De antwoorden krijgt u op maandag 13 januari 2014 tijdens het seminar van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, in Gouda over samenwerking. Het programma in het Huis van de Stad, het nieuwe gemeentehuis van Gouda (Burgemeester Jamesplein 1), vlak bij het station, ziet er als volgt uit:

  • 19.00 uur – inloop
  • 19.30 uur – opening met welkomstwoord

Presentatie resultaten enquête over samenwerking

  • 19.40 uur – Presentatie resultaten enquête onder raadsleden over samenwerking, herindeling en de invloed van gemeenteraden. Deze enquête is uitgevoerd in samenwerking met Overheid in Nederland. Mocht u, als raadslid, de enquête nog niet ingevuld hebben, deze kunt u vinden in uw mailbox. 

Toelichting op de enquête-resultaten door bestuurskundige Frank Rozenberg (tevens raadslid), Peter Otten (voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden) en prof. Marcel Boogers van de Universiteit Twente.

  • 20.25 uur – pauze: (informele) samenwerking en kennisuitwisseling

Discussie met en door raadsleden

  • 20.40 uur – discussie en debat over samenwerking, herindeling en de rol en positie van gemeenteraden – met spraakmakende raadsleden, bestuurders en wetenschappers.

U mag als (aanstaand) raadslid deze bijeenkomst niet missen over de belangrijkste vragen voor het functioneren van gemeenteraden in de komende vier jaren. Inschrijven kan via deze link.