Schrik vanwege aantal raadsleden dat dreigt te stoppen

Schrik vanwege aantal raadsleden dat dreigt te stoppen

DEN HAAG - Zeven procent van de raadsleden overweegt te stoppen met het raadswerk als gevolg van dreigende bejegeningen. ‘’Dit zijn cijfers  waar ik toch wel van schrik. Het gaat om meer dan 600 raadsleden’’, aldus Raadslid.Nu voorzitter Mark den Boer.

‘’Het gaat niet alleen om de makkelijke verwensingen via sociale media. In 40 procent van de gevallen gaat het om face-to-face bedreigingen. Dat is natuurlijk de minst prettige vorm van bedreiging als het recht in je gezicht wordt geuit’’, zegt Den Boer bij het NOS Radio 1 journaal.  

‘’We hebben de indruk dat de ernst en aard toeneemt. Sinds het vluchtelingenvraagstuk lijkt het probleem toegenomen. Niet alle raadsleden die met agressie te maken hebben doen daar aangifte van. De aanbeveling is om dat wel te doen’’, aldus voorzitter Den Boer tegenover BNR Nieuwsradio.

 
Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 11 februari 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!