U bent hier

Seminar: veiligheid gekoppeld aan sociaal domein

DEN HAAG – Lokaal veiligheidsbeleid en de nieuwe taken in het sociaal domein worden nog vaak niet aan elkaar verbonden. Beide onderwerpen hebben meer met elkaar te maken dan je als raadslid misschien zou denken. Wil je meer weten over de verbinding tussen lokaal veiligheidsbeleid en het sociaal domein neem dan deel aan een seminar op 2 juni.

Politiebestel.nl organiseert op maandag 2 juni in samenwerking met OBMC Consulting het seminar Lokaal Veiligheidsbeleid en het Sociaal Domein: op zoek naar de verbinding.

Veiligheidsbeleid en het sociaal domein zijn de twee thema's waar gemeenten het komende jaar voor staan. Twee thema’s die ook met elkaar te maken hebben, maar die nog niet altijd met elkaar verbonden worden. Een gemiste kans voor gemeenten en mogelijk een taak voor gemeenteraden om deze kans alsnog te benutten.

Sprekers

Met aansprekende sprekers zoals Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), Bas Eenhoorn (burgemeester Vlaardingen), Henk van Essen (lid korpsleiding Nationale Politie), Alie van der Ark (projectleider Jeugdzorg en Criminaliteit, gemeente Leidschendam-Voorburg), Nine Kooiman (Tweede Kamerlid, SP) en Karin Sleeking (Programmamanager 3D's, VNG) wordt de koppeling gelegd tussen lokaal veiligheidsbeleid en de drie decentralisaties in het sociaal domein.

Wanneer je belangstelling hebt, download dan de flyer of klik hier voor meer informatie over inschrijving en het programma op maandag 2 juni van 14.30 tot 17.30 uur.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 6 mei 2014

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op twitter (@Raadslid.Nu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. Nog geen lid van de vereniging? Aanmelden kan hier