Stage in het hart van politiek Den Haag

Stage in het hart van politiek Den Haag

Ben je student en zoek je vanaf februari 2022 een stage in het hart van politiek Den Haag? Wil je ervaring opdoen in een interessante politiek bestuurlijke omgeving op het gebied van belangenbehartiging, projectmanagement en het organiseren van evenementen voor de lokale politiek op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen? Kom dan stage lopen bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Voor wie?

Studenten die ervaring willen opdoen in een interessante politiek-bestuurlijke omgeving op het gebied van belangenbehartiging, projectmanagement en het organiseren van evenementen. Je gaat werken aan specifieke  onderzoeksprojecten die matchen met je interesses en combineert dit met communicatiewerkzaamheden. Op deze manier combineer jij theorie én praktijk zodat jij weet hoe de wereld van lokaal bestuur functioneert. Wij bieden een interessante dynamische werkomgeving waar jij dingen voor elkaar krijgt.

Elke dag kun je verrast worden door nieuwe vragen en opdrachten – onder meer door verzoeken van de media - terwijl je tegelijkertijd ook geacht wordt om na te denken over wat is er nodig om op lange termijn de positie van raadsleden en gemeenteraden te versterken. Bovendien is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in 2022 volop bezig met de ondersteuning van kandidaat-raadsleden op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) en de startfase van de nieuwe gemeenteraden. Thema’s waar wij ons o.a. mee bezighouden? Denk aan burgerparticipatie, ondermijning, veiligheid, jeugdzorg en de omgevingswet. Daarnaast zetten wij ons in voor een betere toerusting van de gemeenteraad. Waar je hier bij aan kunt denken? Het versterken van de positie van de griffier, een verlofregeling, scholing, informatievoorziening, (tegen)macht, het experiment met geanonimiseerde stembiljetten en nog veel meer!

De organisatie

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zet zich in om de positie van gemeenteraden en raadsleden te versterken. Wij treden op als belangenbehartiger van en voor raadsleden en gemeenteraden in het overlegcircuit in politiek en bestuurlijk Den Haag. Wij versterken de positie van raadsleden door middel van onderzoek, projecten, evenementen en publicaties, zodat raadsleden het werk in de gemeenteraad effectiever en beter kunnen uitvoeren. Wij hebben een platte organisatiestructuur met een kleinschalig bureau dat werkt in opdracht van het bestuur. Als stagiair kom je te werken bij het bureau en krijg je professionele begeleiding.

Profiel van de stagiair

  • Gemotiveerde HBO of WO student.
  • Politieke sensitiviteit en belangstelling voor het lokaal bestuur.
  • Goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheden.
  • Kennis van/of affiniteit met sociale media en websitebeheer is een pré.
  • Beschikken over een mate van zelfstandigheid.
  • Basiskennis van de vraagstukken in en organisatie van het lokaal bestuur.

Praktische informatie

Naast het uitvoeren van werkzaamheden in de sfeer van communicatie (bijeenkomsten, social media, rapportages etc) is het mogelijk om in onderling overleg een of meerdere onderzoeksprojecten uit te voeren. De werkzaamheden vinden plaats in het gebouw van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag, waar de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zit. Door COVID-19 maatregelen is onze standaard kantoordag op de donderdag, de overige dagen werken wij digitaal. De termijn voor de stage/werkervaringsplek bedraagt bij voorkeur minimaal vijf maanden voor minstens 24 uur per week. De stagiair zal voor de werkzaamheden een passende vergoeding ontvangen en indien nodig reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Start in overleg, bijvoorbeeld februari 2022.

Solliciteren

Geïnteresseerde studenten in deze werkervaringsplek kunnen hun motivatiebrief vergezeld van een cv mailen naar lisanne.spanbroek@raadsleden.nl ter attentie van Lisanne Spanbroek, Bureau- en Verenigingssecretaris van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Ook bij vragen over de stageplek kun je contact opnemen via bovenstaande e-mailadres.