U bent hier

Training op integriteit

Deloitte biedt dit voorjaar trainingen aan voor raadsleden. Op 1 en 5 juni kan er deelgenomen worden aan de training ‘verbeter leestechnieken’, en gedurende het hele jaar worden er opleidingen op maat aangeboden, onder welke de training ‘integriteit in de praktijk’ en ‘leerlijn (nieuwe) raadsleden.’

Het consultancy en adviesbureau Deloitte breidt het aanbod van trainingen en cursussen op de rollen van het raadslid uit. Doel is onder andere om raadsleden bewust te maken van hun rolinvulling ten opzichte van het college en hun integriteit te waarborgen. Deloitte, kennispartner van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, sluit daarmee aan op enkele belangrijke doelstellingen van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden: de raad ondersteunen en helpen een krachtige en sterke rol als raad te vervullen in de lokale democratie, en aandacht voor het belangrijke onderwerp om voor een integere lokale democratie zorg te dragen.

Verbeter leestechnieken

Financiële professionals besteden gemiddeld zo’n 3,5 uur aan het scannen en verwerken van informatie. De training ‘verbeter leestechnieken’ zegt deze productiviteit met 31 % te verhogen. Raadsleden zullen na afloop effectiever kunnen werken. Er wordt met name aandacht besteed aan het slimmer lezen: de kwaliteiten aantekeningen maken, lezen en onthouden worden geoefend.

Opleidingen op maat

De opleidingen ‘integriteit in de praktijk’ en ‘leerlijn (nieuwe) raadsleden worden aan huis en op maat aangeboden. Laatstgenoemde opleiding biedt 11 modules aan. Per training wordt er één module behandeld, met een tijdsduur van 1,5 uur. ‘Integriteit in de praktijk’ richt zich met name op integriteitsdilemma’s.

Voor wie zich wil aanmelden: Bekijk onze agenda of mail naar nlacademy@deloitte.nl