Vacature: medewerker communicatie Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Vacature: medewerker communicatie Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Ben jij de nieuwe collega (m/v) die ons team komt versterken op communicatie? Heb jij affiniteit met het werk van raadsleden, meer dan gemiddelde interesse in de lokale democratie en het belang van de raad als hoogste bestuursorgaan en vind jij het een uitdaging om met beeld en tekst nieuws en communicatie uit te voeren, schroom dan niet om te reageren.  

Van deze nieuwe medewerker communicatie wordt verwacht dat hij/zij:

  • Uitvoering geeft aan het communicatiebeleid van de vereniging;
  • Proactief relevant nieuws en overige content deelt op website en social mediaplatforms van de vereniging;
  • Zelf plezier heeft in het maken van nieuwsberichten en het actief informeren via diverse kanalen van onze achterban; 
  • Meedenkt en bijdraagt aan het vernieuwen van de website van de vereniging.

Wij zijn op zoek naar een communicatiemedewerker (m/v) die actief en praktische invulling wil geven aan dagelijks communicatietaken, die belangstelling heeft voor de rol en positie van raadsleden en gemeenteraden en een bijdrage wil leveren aan het versterken van de rol van de raad, die mee wil denken over het toekomstige communicatiebeleid, en die ons team uiterlijk per 1 september 2022 wil versterken. 

De organisatie

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zet zich in om de positie van gemeenteraden en raadsleden te versterken. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden treedt op als belangenbehartiger van en voor raadsleden en gemeenteraden in het overlegcircuit in politiek en bestuurlijk Den Haag. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is erop gericht om door middel van projecten, onderzoeken, evenementen en publicaties de ondersteuning van raadsleden en de raad als lekenbestuur te versterken, zodat raadsleden het raadswerk in de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan effectiever en beter kunnen uitvoeren. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft een platte organisatiestructuur met een kleinschalig, zelfstandig bureau dat werkt in opdracht van het bestuur en waar zelfstandige uitvoering hand-in-hand gaat met meedenken over strategische doelen.

Profiel

- goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;

- ervaring in het presenteren van informatie in (film)beelden is een pré;

- affiniteit met en kennis van het lokaal bestuur;

- kennis in het gebruik van social media en websitebeheer;

- bereidheid om zelfstandig te werken in teamverband;

- minimaal HBO-niveau.

Voorwaarden

We bieden een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, voor bij voorkeur 32 uur per week in een dynamische werkomgeving met mogelijkheden tot groei.

De werkzaamheden vinden plaats in beginsel in het kantoor van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in het gebouw van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag.

Solliciteren

Geïnteresseerden kunnen een brief en/of korte videopresentatie met hun motivatie vergezeld van een CV mailen naar info@raadsleden.nl ter attentie van Henk Bouwmans, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, bij voorkeur voor 16 juni 2022. Vragen over de werkzaamheden kunnen per mail worden gesteld via info@raadsleden.nl met ook de mogelijkheid tot een terugbelverzoek.

Nederlandse Vereniging voor Raadsleden/17052022