Verdiepende bijeenkomsten over het samenspel tussen raad en griffie

Verdiepende bijeenkomsten over het samenspel tussen raad en griffie

De rol van de raad als werkgever van de griffie is doorslaggevend. Een raad die deze rol goed vervult, krijgt de ondersteuning die verwacht mag worden. In de 25 bijeenkomsten van vorig jaar lag de nadruk op de bewustwording. Komend najaar gaat een nieuwe reeks over het samenspel tussen raadsleden (zowel lid als niet-lid van de werkgeverscommissie) en de griffie. Een optimaal samenspel betekent namelijk een goede ondersteuning.

Onder leiding van dagvoorzitters en gastsprekers gaan de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging van Griffiers op zoek naar het optimale samenspel tussen raad en griffie. De volgende vragen staan centraal tijdens de bijeenkomsten:

  • Welke mogelijkheden heb je als raad voor ondersteuning?
  • Welke mogelijkheden laat je onbenut en welke rol kan de griffier hierin vervullen?
  • Wat heb je nog nodig voor het optimaal benutten van de hulptroepen van de raad? Bijv. welke minimale griffieomvang is wenselijk of wat kunnen de beroeps/belangenverenigingen betekenen?

Wilt u zich goed voorbereiden op deze bijeenkomsten? Lees dan de Tien treden van goed werkgeverschap; dé leidraad voor een goede werkrelatie tussen raad en griffie.

Bijeenkomsten

Houd voor alle bijeenkomsten onze agenda in de gaten. Data en locaties kunnen gewijzigd worden.