U bent hier

Vice-voorzitter Mark den Boer spreekt tijdens het VNG Jaarcongres

Tijdens het VNG Jaarcongres spreekt Mark den Boer, vice-voorzitter, over de verschillende rollen van raadsleden. Samen met onder andere Jantine Kriens, voorzitter directieraad VNG, wordt er gedurende het deelcongres  ‘Aan de slag als Raadslid’ stilgestaan bij inspirerende voorbeelden en praktijkvoorbeelden.

De nieuwe gemeenteraad staat voor grote uitdagingen zoals de decentralisaties in het sociale domein. Deze uitdagingen vragen om een krachtige raad. Daarom is het van belang dat raadsleden hun verschillende rollen (volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol) kunnen vervullen. Het deelcongres ‘Aan de slag als Raadslid’ zal aandacht besteden aan de invulling van de diverse rollen.

Het deelcongres bestaat een inhoudelijk programma en drie deelsessies. Jantine Kriens, Mark den Boer en Jeroen van Urk (Vereniging van Griffiers) gaan met elkaar in gesprek over de dilemma’s en uitdagingen voor raadsleden.

Bij de deelsessies komen politiek onderhandelen, de rol van raadsleden in de dagelijkse praktijk en het samenspel tussen raad en college aan bod. Voor meer informatie en aanmelden voor het VNG Jaarcongres kunt u hier terecht.