U bent hier

Vier regiocongressen ‘Veiligheid en raadsleden’

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden organiseert komende zomer vier regionale congressen over veiligheid. Welke rol hebben en kunnen raadsleden spelen bij het organiseren van de veiligheid in hun gemeente? Dat is het hoofdthema van deze vier bijeenkomsten in Helmond, Haren (Groningen), Apeldoorn en Leidschendam-Voorburg.

De (nieuwe) gemeenteraad moet dit jaar een zogeheten integraal veiligheidsplan vaststellen. Door dit plan kan de gemeenteraad vaststellen welke veiligheidsprioriteiten er in de gemeente zijn. De burgemeester overlegt op basis van deze prioriteiten met de regioburgemeester voor veiligheid over waar en wanneer politie-inzet en de beschikbaarheid van agenten in de eigen gemeente nodig is. Het veiligheidsplan dat per 1 januari 2015 voor elke regio wordt vastgesteld, geldt voor de komende vier jaren.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil raadsleden faciliteren zodat zij hun rol kunnen spelen bij het opstellen van het integraal veiligheidsplan. In de regionale bijeenkomsten wordt medewerking verleend door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV),  het ministerie van Veiligheid & Justitie, de inspectie voor openbare orde en veiligheid, het netwerk van de Regionale Informatie en Expertise Centra (RIECs) en het Landelijke Informatie en Expertise Centrum (LIEC), het Nederlandse Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV).

De bijeenkomsten voor veiligheid zullen plaatsvinden in:

  • Helmond – 25 juni
  • Haren (Groningen) – 26 juni
  • Apeldoorn – 2 juli
  • Leidschendam-Voorburg – 7 juli

Noteert u alvast de data van de bijeenkomst in uw regio. Binnenkort volgt er meer informatie over het gehele programma en de wijze van aanmelding. Wilt u nu al meer informatie, kan dat door een e-mail naar info@raadsleden.nl