Voorzitter Peter Otten stopt op 1 september

Voorzitter Peter Otten stopt op 1 september

Peter Otten stopt per 1 september 2014 als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Otten die sinds 2007 voorzitter is, heeft dit op 5 juni 2014  bekend gemaakt in het bestuur.

Peter Otten treedt terug als voorzitter om ruimte te maken voor een grotendeels nieuw bestuur in de nieuwe raadsperiode . ‘Om die reden heb ik bovendien besloten om mij niet opnieuw te kandideren voor het Algemeen Bestuur  van de VNG. Ook dat biedt ruimte aan een nieuwe generatie vertegenwoordigers van de raadsleden.’ Statutair zou Peter Otten anders volgend jaar aan het einde van zijn tweede en laatste termijn zijn als voorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart is Peter Otten opnieuw verkozen tot raadslid voor de VVD in de gemeente Zeist.

Otten (60) werd in 2007 benoemd tot voorzitter. Hij was de afgelopen zeven jaar het boegbeeld voor de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in de media. Als vertegenwoordiger van de gemeenteraadsleden heeft hij zijn stempel gezet in het overleg met de VNG en de beroepsorganisaties in het lokaal openbaar bestuur, met het  ministerie van BZK en met de Tweede Kamer. Peter Otten heeft zich in het bijzonder sterk gemaakt om de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden op de kaart te zetten en de kwaliteit van het raadswerk te vergroten en te professionaliseren. Hij heeft bovendien een belangrijk aandeel geleverd in het verbeteren van de rechtspositie van gemeenteraadsleden. Vanuit zijn huidige rol als zelfstandig adviseur blijft hij zich richten op integriteit en organisatieontwikkeling in het lokaal openbaar bestuur. Per 1 augustus a.s. verbindt hij zich als associate director aan het onderzoeks- en adviesbureau Holland Integrity Group.

Waarnemend voorzitter

Het bestuur heeft Mark den Boer, CDA-raadslid uit Molenwaard en vice-voorzitter, per 1 september 2014 benoemd tot waarnemend voorzitter. De algemene ledenvergadering kiest uiterlijk 24 november 2014, of zoveel eerder als mogelijk een nieuwe voorzitter.