U bent hier

Regionale bijeenkomsten over de werkgeversfunctie van de raad

Raadsleden die actief zijn in de werkgeverscommissie van hun raad krijgen in alle regio’s van Nederland de komende periode de gelegenheid om deel te nemen aan speciale trainingen voor werkgeverscommissieleden.

Het doel van de trainingen is om werkgeverscommissieleden te informeren en met elkaar het gesprek te laten voeren hoe en op welke wijze de raad de werkgeversfunctie jegens de griffie het beste kan uitvoeren. De training wordt verzorgd door speciale deskundige trainers, die ervaring hebben als raadslid of griffier.

Zo wordt er dus niet alleen de technische informatie gedeeld, maar krijgen raadsleden inzicht hoe zij aan de knoppen kunnen draaien, zodat de raad de sterkst mogelijke ondersteuning van de griffie krijgt. Zo blijkt uit onderzoek dat alle raadsgriffies te klein zijn

Webinar "Werving & Selectie

Op 10 februari 11:00 zal de Webinar 'Werving en Selectie' plaatsvinden. U kunt zich aanmelden om online live deel te nemen en vragen stellen. De webinar zal na uitzending tevens te vinden zijn op de Leeromgeving. 

Bijeenkomsten

De trainingen voor de leden van de werkgeverscommissie vinden plaats in alle zogeheten griffierskringen. Klik hier om je aan te melden voor één van de onderstaande bijeenkomsten.

Februari

Meer informatie

Tijdens de training worden onder andere de volgende onderdelen besproken:

Bekijk ook de 'Goede Raad'-videoreeks over goed werkgeverschap. Voor meer diepgang en verdere informatie kun je terecht op de digitale leeromgeving.

 

Klankbordgroep

Wie als werkgeverscommissielid actief wil zijn op landelijk niveau wordt uitgenodigd zich te melden voor de landelijke klankbordgroep werkgeverscommissieleden. Stuur een mail naar info@raadsleden.nl en meld je aan.