Besluitvorming in gemeenten

Besluitvorming in gemeenten

Extra informatie over de wijze van besluitvorming en vergaderen door gemeenteraden en colleges heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden samen met de Vereniging van Griffiers en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vanavond ontvangen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Wanneer u daarover vragen hebt kunt u contact opnemen met een van de verenigingen of met het ministerie. 

Update 17-03-2020.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een geüpdatete versie van de informatiepakket van gisteren. Deze vindt u hier.

 

Gezamenlijk nieuwsbericht Corona - Besluitvorming in gemeenten

De VNG ontvangt veel vragen over de effecten van de aanpak van het Coronavirus op de besluitvorming binnen gemeenten. De komende weken zijn fysieke raadsvergaderingen niet mogelijk. Wij begrijpen deze vragen zeer goed. De VNG trekt intensief op met de Vereniging van Griffiers en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden om steeds weer te kunnen inspelen op de nieuwe ontwikkelingen en vragen. Wij willen de vragen vanuit gemeenten en onze leden zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden. Vandaag ontvingen wij extra informatie vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken, die wij graag met u willen delen.

Ook gebruiken wij graag onze informatiekanalen om goede en innovatieve voorbeelden te delen. Hebt u aanvullende vragen: stel ze ons. Wij maken gezamenlijk een vraag-en-antwoord lijst. Ook zijn wij benieuwd naar uw goede en praktische voorbeelden. Samen staan we sterk!

Robbert Lievense, voorzitter VNG-Commissie Raadsleden en Griffiers

Renée Wiggers, voorzitter Vereniging van Griffiers

Bahreddine Belhaj, voorzitter Nederlandse Vereniging voor raadsleden

Voor informatie kunt u zich wenden tot:

  • VNG: info@vng.nl
  • Vereniging van Griffiers: info@griffiers.nl
  • Nederlandse Vereniging voor Raadsleden: info@raadsleden.nl
  • Ministerie van BZK: info.openbaarbestuur@minbzk.nl