“De raad bepaalt de toekomst van de gemeente”

“De raad bepaalt de toekomst van de gemeente”

Dat zegt voorzitter Bahreddine Belhaj in een videoboodschap ter gelegenheid van het 15- jarige bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Hij benadrukt dat raadsleden hun eigen opleidingsbudgetten niet mogen vergeten en nodigt raadsleden uit om het jubileum te vieren tijdens de Raadsledenconferentie aanstaande zaterdag.

Op 3 juni 2005 werd de Nederlandse Vereniging voor raadsleden opgericht om raadsleden te ondersteunen. Onder het motto ‘een sterke raad doet er toe’ zet de vereniging zich sindsdien in om de positie van raadsleden te versterken. Om dit te vieren heeft voorzitter Bahreddine Belhaj een boodschap voor u:

Raadsledenconferentie

Ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan organiseert de vereniging aanstaande zaterdag 6 juni de Raadsledenconferentie. Vanwege de coronamaatregelen is dit jaar de conferentie online. Het thema van de raadsledenconferentie is de toekomst van het raadslidmaatschap. Zo gaat Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht, in op de vraag of de raad een lekenbestuur is. Discussieert u mee? Aanmelden kan hier.