Hanneke Willemstein nieuwe voorzitter

Hanneke Willemstein nieuwe voorzitter

Raadslid Hanneke Willemstein uit Alphen-Chaam is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. De Algemene Ledenvergadering van de vereniging, bijeen in Utrecht, heeft haar zaterdag 11 juni tot voorzitter gekozen. Hanneke Willemstein is daarmee de derde vrouwelijke voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de eerste voorzitter die actief is voor een lokale partij.

Hanneke Willemstein (46) is vanaf 2014 actief als raadslid voor GBSV Chaam, lokale partij in de gemeente Alphen-Chaam en sinds 2018 fractievoorzitter. Willemstein werkt als zelfstandig journalist. Als raadslid is ze groot voorstander van samenwerking tussen raadsleden onderling en met inwoners. “Als voorzitter wil ik enthousiasmeren en al die raadsleden in Nederland zo goed mogelijk vertegenwoordigen en ondersteunen. Want een sterke raad doet ertoe.”

Derde vrouw

Met de keuze voor Hanneke Willemstein kiest de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden na drie heren opnieuw voor een vrouwelijke voorzitter. Bij de oprichting in 2005 was Saskia Bolten (GroenLinks) de eerste voorzitter, daarna gevolgd door Daphne van den Broek (VVD). Daarna had de vereniging drie mannelijke voorzitters: Peter Otten (VVD), Mark den Boer (CDA) en sinds 2018 Bahreddine Belhaj (PvdA). De vereniging heeft inmiddels meer dan vijfduizend leden. Willemstein wil met het nieuwe bestuur de vereniging verder vergroten en versterken. “Met het nieuwe bestuur stellen we ons als doel om als belangenbehartiger onze raadsleden nog sterker te vertegenwoordigen in Den Haag en daarbuiten.”

Bestuursleden

De Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden koos in Utrecht naast een nieuwe voorzitter ook twaalf bestuursleden: Alinda Fredriks (Apeldoorn), Johan Hessing (Terneuzen), Ingo Kehe (Weststellingwerf), Jacques van Loevezijn (Raalte), Marjolein Mijling (Nijmegen), Jort Molenaar (Tilburg), Erwin Rutten (Waalre), David Schalken-den Hartog (Dordrecht), Jan Smits (Tynaarlo), Ricus Tiekstra (Drimmelen), Abdullah Uysal (Dordrecht) en Frits van Vugt (Gilze en Rijen). Het nieuwe bestuur kiest in zijn eerste vergadering op 2 juli een vicevoorzitter, secretaris en penningmeester.

Video 

Hanneke Willemstein, de nieuwe voorzitter, vertelt wat zij belangrijk vindt als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden:

- YouTube