Hoe verbeter je de informatievoorziening aan de raad?

Hoe verbeter je de informatievoorziening aan de raad?

Hoe zorg je ervoor dat je de goede informatie krijgt als raadslid? Uit recent onderzoek naar de informatievoorziening aan de raad blijkt dat hier nog veel terrein te winnen valt. Tijdens de Raadsacademie van 21 november gaan we hier met raadsleden over in gesprek. 

Ellen Steijvers, Loes Nijskens en Henry Potman van onderzoeksbureau K+V deden in opdracht van de Vereniging van Griffiers onderzoek naar de informatievoorziening bij gemeenteraden en kwam tot de conclusie dat er nog veel ruimte voor verbetering is.
Tijdens de online Raadsacademie op 21 november gaat Ellen Steijvers, onderzoeker bij K+V, in een van de deelsessies met de aanwezige raadsleden in gesprek over dit onderwerp. Daarnaast gaat ze met raadsleden aan de slag met concrete handreikingen, tips en adviezen om meer grip op de informatievoorziening te krijgen.

Het thema van deze Raadsacademie op 21 november is de toekomst van het raadslidmaatschap. Deelname aan deze Raadsacademie is geheel kosteloos. Het programma dat uit een plenair deel en drie parallelle workshops bestaat, start om 10:30 uur en eindigt uiterlijk om 13:00 uur. 

Hansko Broeksteeg, universitair hoofddocent op de Radboud Universiteit, zal tijdens het plenaire deel zijn visie geven op de toekomst van het raadslidmaatschap en de veranderende rol van de raad. Vervolgens zijn er een drietal workshops over: de veranderde relatie tusssen burgers en de raad, de raad in de regio, en de raad en informatievoorziening. Aanmelden voor deze Raadsacademie kan hier: Raadsacademie 21 november

Lees meer over het onderzoek van K+V naar de informatievoorziening van de raad