Jong en gekozen: ontmoet leeftijdsgenoten in de raad

Jong en gekozen: ontmoet leeftijdsgenoten in de raad

Met slechts 7 procent van de raadsleden jonger dan 30 jaar is de kans aanzienlijk dat je het enige jonge raadslid bent in je gemeente. Dat maakt dat je een bijzondere inbreng kunt hebben in het raadswerk. Maar ook dat je positie soms misschien eenzaam kan voelen.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden organiseert een bijeenkomst speciaal voor jonge raadsleden tot 30 jaar. Dat gebeurt online, via Zoom.

Andere jonge raadsleden ontmoeten

Tijdens de online sessie kun je andere jonge raadsleden ontmoeten, en je krijgt tips krijgen van (voormalige) raadsleden. Ook kun je vernemen hoe je je eigen kennisniveau kunt meten en hoe je eventuele lacunes kunt opvullen. Samen kunnen jullie aangeven welke onderwerpen naar jullie idee aan bod moeten komen tijdens vervolgbijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Ook hoor je wat de vereniging voor je kan betekenen. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is een belangenvereniging die zich inzet voor alle raadsleden, burgerraadsleden, commissieleden en fractieondersteuning. De vereniging is op vier vlakken actief: belangenbehartiging, opleiding, ontmoeting en onderzoek.

Meer informatie

De bijeenkomst is op 12 april en begint om 19.15 uur en duurt tot 20.45 uur. Ben je raadslid en 35 jaar of jonger, dan kun je je hier aanmelden voor de bijeenkomst. Een paar dagen voorafgaand aan de bijeenkomst wordt de link voor het deelnemen aan de Zoom meeting je toegestuurd.

Wil je eerst meer weten over de vertegenwoordiging van jongeren en diversiteit in gemeenteraden, klik dan hier. Je vindt op onze website ook informatie over minderheidsgroepen in de Nederlandse gemeenteraadsleden.