Meer dienstverlening voor raadsleden met nieuwe website

Meer dienstverlening voor raadsleden met nieuwe website

Om de service aan raadsleden te verbeteren, is de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden vernieuwd. De nieuwe website is het loket om je vragen omtrent het raadswerk beantwoord te krijgen. Je vindt er overzichtelijk wat je rechten zijn als raadslid. Je vindt r onderzoeken met tips om het raadswerk slimmer te doen. Ook schrijf je makkelijker in voor bijeenkomsten bij jou in de buurt en vind je alle publicaties over het raadswerk in een overzicht.

Met de vernieuwde website wil de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden raadsleden nog beter helpen om als raad een sterk lokaal bestuur te zijn. De nieuwe website biedt diverse middelen aan om raadsleden in hun kracht te zetten. Voorzitter Hanneke Willemstein neemt je mee in de vernieuwingen van de website in de onderstaande video:

Actueel

Vind hier al het actuele nieuws omtrent het raadswerk, het Raadslid van de Week en alle bijeenkomsten die we organiseren door het hele land in de agenda.

Rechten voor het Raadslid

Wil je meer weten over de ambtelijke ondersteuning of wat je rechten zijn met betrekking tot verlof? Of ben je nieuwsgierig naar alle financiële vergoedingen die er zijn? Zoek hier al je juridische vragen op omtrent het raadswerk.

Wat doen we

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden doet regelmatig onderzoek naar het raadslidmaatschap. Kijk op de onderzoekspagina voor meer informatie en onze toponderzoeken. Ook geven we regelmatig publicaties uit zoals ‘Grip op Grote Projecten’ of ‘De Wegwijzer’,. Met de nieuwe website heb je deze praktische hulpmiddelen  in een overzicht tot je beschikking. Wil je werken aan je ontwikkeling en opleiding? Wacht dan niet langer en ga aan de slag met de competentiescan of lees het basisopleidingsporogramma. En natuurlijk kom je via de vernieuwde website ook op de leeromgeving waar je 24 uur per dag 7 dagen per week alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je raadswerk.

Standpunten

Een sterke raad doet er toe! Dat is het doel van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Vanuit dat perspectief heeft de vereniging standpunten over een heleboel onderwerpen. Lees op de speciale pagina op de vernieuwde website alle standpunten van de vereniging en waar we ons iedere dag voor inzetten. Of bekijk het bestuur en wie jouw regio vertegenwoordigt. Tot slot zie je in een oogopslag met welke kennispartners we werken en lees je meer over onze samenwerking met de collega verenigingen in het lokaal bestuur.