Nieuw in de raad? Maak een vliegende start!

Nieuw in de raad? Maak een vliegende start!

Nieuw in de gemeenteraad? Voor beginnende raadsleden heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een uitgebreid voorbereidingsprogramma. Daarmee helpen we je een vliegende start te maken.

Nieuw in de Raad bestaat uit in totaal tien bijeenkomsten, tussen april en juli 2022. De eerste, op 8 april om 10.00 uur, gaat over de juridische instrumenten die je ten dienste staan als raadslid. De afsluiting is op vrijdag 24 juni, met een bijeenkomst over het beoordelen en toetsen van raadsvoorstellen. Tijdens de bijeenkomsten zal er verder onder meer aandacht zijn voor onderwerpen als energietransitie, regionale samenwerking, effectief communiceren als raadslid en burgers meer betrekken bij lokale politiek.

Wat voor raadslid wil je zijn?

Ervaren raadsleden helpen je te reflecteren op je eigen positie en functioneren. Wat voor raadslid wil je zijn? Hoe laat je van je horen? Je krijgt tips en aanbevelingen. De bijeenkomsten zijn verder prima netwerkmomenten, waarin je met elkaar bespreekt hoe je zo snel mogelijk een bijdrage kunt leveren aan het oplossen van vraagstukken in je eigen gemeente.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je je als raadslid (gratis) ontwikkelen, klik dan hier voor een overzicht van onze activiteiten waarin de bijeenkomsten van "Nieuw in de Raad" zijn opgenomen.