Nieuwe periode, nieuwe naam

Nieuwe periode, nieuwe naam

Beste raadsleden,

Vandaag kiest Nederland nieuwe raadsleden, elk met een eigen visie, motivatie en verhaal. Om nog beter voor de dag te komen als dé belangenbehartiger voor al die raadsleden in Nederland verandert Raadslid.Nu van naam. Vanaf vandaag heten wij Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Raadslid.Nu is in 2005 opgericht om raadsleden te ondersteunen en bij elkaar te brengen. Dertien jaar later is dit doel meer dan geslaagd: duizenden raadsleden zijn via Raadslid.Nu verbonden en hebben workshops of opleidingen gevolgd via de vereniging.

Vereniging of nieuwssite

Toch is het tijd om afscheid te nemen van de naam Raadslid.Nu. Soms was er verwarring. Is het een nieuwssite? Of toch een actieplatform? Geen gekke vragen, aangezien het steeds minder gebruikelijk is om iets te vernoemen naar de domeinnaam van een website. Zeker nu we niet weten of we over tien jaar het internet nog wel op deze manier gebruiken.

Tijdloos en herkenbaar

Om tijdlozer, maar vooral herkenbaarder voor de dag te komen is de naam vanaf vandaag Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, wat altijd al de ondertitel in het logo is geweest. Dan weet iedereen gelijk waar we het over hebben, vooral diegenen die vandaag nieuw worden verkozen en voor wie wij ook in de nieuwe raadsperiode ondersteuning willen bieden om hun raadswerk effectiever en beter uit te voeren.

Een nieuwe naam betekent ook een nieuwe uitstraling. Wij hebben daarom een nieuw logo en een nieuwe website waarop u alles kunt vinden voor gemeenteraadsleden; van een algemeen overzicht van wat wij doen tot informatie over hoe raadsleden op allerlei specifieke onderwerpen hun rol en positie kunnen vervullen.

Op naar weer vier mooie jaren!

Mark den Boer,

Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden