Ondersteun de raad als vriend van de vereniging

Ondersteun de raad als vriend van de vereniging

Een sterke gemeenteraad doet er toe en is essentieel voor een goed werkend lokaal bestuur. Oud-raadsleden hebben veel kennis en vaardigheden. ‘We roepen dan ook alle oud-raadsleden op om vriend te worden van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.’

Dat zegt Bahreddine Belhaj, voorzitter van de vereniging bij de introductie van het vriendenlidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, een jaar voorafgaand aan de raadsverkiezingen van maart 2022. Zie de video met de oproep van Bahreddine Belhaj hieronder. 

Word vriend

Als je dit jaar besluit je niet weer als raadslid kandidaat te stellen, word dan vriend van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Het lidmaatschap voor vrienden kost 20 euro per jaar. Daarmee ondersteun je de vereniging die opkomt voor de belangen van alle raadsleden. Want een sterke raad doet er toe!
En je kan als vriend, als je daarvoor belangstelling hebt, met je kennis en vaardigheden de lokale democratie en collega raadsleden blijvend ondersteunen als trainer, ambassadeur of spreker bij bijeenkomsten.

Als vriend

  • word je uitgenodigd voor de Dag voor de raad en het najaarscongres,
  • ben je welkom op de jaarlijkse Vriendendag, een netwerkdag met een lezing door een toonaangevende spreker over de lokale democratie,
  • ontvang je - als je daarvoor kiest - de wekelijkse nieuwsbrief voor relaties, en
  • je kan je kennis en ervaring blijven inzetten in de ondersteuning van raadsleden als coach, trainer, ambassadeur of ombudsman.

Aanmelden

Je kan als oud-raadslid, als oud-lid van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, of als je vanuit je functie betrokken bent geweest bij de ondersteuning van de gemeenteraad, vriend van de vereniging worden. Aanmelden voor het vriendenlidmaatschap kan hier.

- YouTube