Opening Klaar voor 4 jaar Tiendaagse terug te kijken

Opening Klaar voor 4 jaar Tiendaagse terug te kijken

Het openingsprogramma van de online Klaar voor 4 jaar tiendaagse voor kandidaat-raadsleden is terug te zien. Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid, Leonie Heres, over integriteit, Bahreddine Belhaj, over het raadswerk en Eva Wolf over het belang van het conflict voor een goede besluitvorming waren de sprekers in dat openingsprogramma.

Het volledige openingsprogramma van de online Klaar voor 4 jaar tiendaagse voor kandidaat-raadsleden, klik hier. 

Voor het gemak van terugkijkers is het programma ook in delen terug te zien. Het voorstellen van de sprekers Pieter Omtzigt, Eva Wolf, Bahreddine Belhaj en Leonie Heres met een vraag of zij wel of geen ervaring hebben als raadslid is hier terug te zien.

Pieter Omtzigt

Voor het gesprek met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt over macht en tegenmacht en de rol van raadsleden klik hier.  

Leonie Heres

Voor het gesprek met Leonie Heres, buitengewoon hoogleraar integriteit decentraal bestuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als introductie een filmpje met raadslid Martijn Otten (Leiden), over het belang van integriteit en het omgaan met verschillen, agressie en intimidatie klik hier. 

Eva Wolf

Voor het gesprek met Eva Wolf, universitair docent bestuurskunde aan de Tilburg Universiteit over het belang van conflict en weerstand in de raad, voorafgegaan door een filmpje met Kitty Schmidt (raadslid Deventer) over het raadswerk klik hier. 

Bahreddine Belhaj

Voor het gesprek met Bahreddine Belhaj, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en raadslid in Lelystad over de rol van raadsleden om tot een sterke raad te komen, klik hier. 

Tips voor raadsleden

De vier sprekers gaven aan het slot van het openingsprogramma ook hun gouden tip voor kandidaat-raadsleden klik hier. Voor de afsluiting van het openingsstudiogesprek door dagvoorzitter Henk Bouwmans klik hier. 

Meer informatie

De online Klaar voor 4 jaar tiendaagse voor kandidaat-raadsleden is een programma dat wordt georganiseerd en aangeboden door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met de Vereniging van Griffiers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voor kandidaat-raadsleden is er een Wegwijzer voor raadsleden met 80 pagina’s informatie, tips en adviezen op alle onderwerpen die van belang zijn om een sterke gemeenteraad te zijn.

Voor kandidaat-raadsleden is er een informatiekaart met tips van raadsleden van de week op de belangrijke tien competenties die je nodig hebt om als raadslid succesvol te zijn.