U bent hier

Opleidingengids 2019 nu beschikbaar

De vernieuwde opleidingengids voor raadsleden is nu beschikbaar. Deze gids bevat een overzicht van vele cursussen, trainingen en opleidingen die beschikbaar zijn voor raadsleden. De gids is hét middel om als raadslid stappen te maken in uw persoonlijke ontwikkeling én in de ontwikkeling van uw fractie.

⇒ Download de Opleidingengids

De nieuwe Opleidingsgids zit anders in elkaar dan de voorgaande edities. Het aantal opleidingen in de gids is sterk teruggebracht. De focus ligt dit jaar meer op het hoe en waarom van het leren als raadslid. Dit wordt belicht door vele expert op het gebied van de vele onderwerpen waar de raad zicht mee bezighoudt.

Alle individuele leden van de vereniging krijgen de Opleidingsgids opgestuurd. Collectieve leden krijgen een aantal exemplaren opgestuurd richting de griffie.

Voorwoord Bahreddine Belhaj

Als raadslid word je geacht van alles wel iets te weten. Je hebt meerdere dossiers onder je en je moet overal een mening over hebben. Van grondzaken tot WMO tot duurzaamheid. Je bent raadslid en je besluit er over.

Opleidingen en kennis zijn van essentieel belang om een goed besluit te kunnen nemen. Hoe beter je geïnformeerd bent en over hoe meer vaardigheden je beschikt, des te groter je invloed als raadslid op besluitvorming. Als Nederlandse Vereniging voor Raadsleden hebben we niet alleen een aanbod op onze digitale leeromgeving (leeromgeving. raadsleden.nl), met deze Opleidingengids willen we je adviezen en tips van collega’s en opleiders en trainers bieden, zodat die jou als raadslid helpt in je eervolle werk als gemeenteraadslid.

Als raadslid heb je het al heel druk. Stukken lezen, bewoners te woord staan, raadsvergaderingen en nog veel meer. Investeren in je zelf door een opleiding te doen, of je kennis en inzicht te verruimen op onze digitale leeromgeving, is van belang om je werk als raadslid nog beter te kunnen doen.

Dat is ook in het belang van de kiezer, die een beter geïnformeerd raadslid heeft om hem of haar te vertegenwoordigen. Het is in het belang van de gemeente, die een kwalitatief beter bestuur krijgt. En het is dus in het belang van ons allemaal als inwoners van dit mooie land. Dus neem de tijd om een opleiding te doen of om rond te kijken in de digitale leeromgeving voor raadsleden. Als het niet voor jezelf is of je inwoners, doe het dan voor je gemeente.

Deze nieuwe Opleidingengids biedt u hopelijk meer inzicht om uw vaardigheden te vergroten en om kennis te vergaren. Kennis is macht. Investeren in jezelf, betekent ook meer invloed voor jou als raadslid.

Ik hoop van harte dat ieder raadslid in deze periode een goed volksvertegenwoordiger is en met deze Opleidingengids een nog beter volksvertegenwoordiger wordt.

Bahreddine Belhaj, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden