U bent hier

Raden in Verzet en Nederlandse Vereniging voor Raadsleden slaan handen ineen

Raden in Verzet en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden hebben besloten om in de toekomst intensief met elkaar samen te werken. Door de handen in één te slaan kunnen de belangen van raadsleden uit het hele land beter bediend worden.

Gemeentefonds op orde brengen

De focus zal gelegd worden op het financieel ravijn voor de meerjarenbegroting van gemeenten, die dreigt te ontstaan door het kabinet gecreëerde gat van drie miljard euro.

Het van origine Zoetermeers initiatief ‘Raden in Verzet’ bestaat sinds 2020, en is opgericht om samen met andere gemeenteraden actie te voeren in de richting van het Rijk, met als doel het gemeentefonds zo snel mogelijk structureel toereikend wordt voor de gemeentelijke taken.

De agenderende houding van Raden in Verzet, in combinatie met het platform dat geboden kan worden door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden om bijna alle raadsleden te bereiken, kan ertoe leiden dat beiden elkaar op verschillende wijzen kunnen versterken, en de samenwerking zo een toegevoegde waarde kan hebben.

Samen sterk

“De Vereniging voor Raadsleden neemt in deze samenwerking een coördineerde rol aan”, zegt vicevoorzitter Abdullah Uysal. “De samenwerking biedt zo een mogelijkheid om meer draagvlak te vinden, meer inbreng van raadsleden te verzamelen, en zo haar standpunten meer significantie, relevantie en betekenis te geven. Dat is voor beide partijen erg positief”.

Dat onderstrepen ook Sicco Louw en Rob Duiven, leden van het actiecomité: “Het blijft de komende periode belangrijk in te zetten op benodigd budget voor alle gemeenten voor de taken die de Rijksoverheid aan ons heeft overgedragen. Dat gaan we doen door ons comité voort te zetten met meerdere raadsleden uit het hele land. En we worden enorm geholpen door de inzet van de vereniging hierbij.”