'Snel duidelijkheid over verhogen raadsvergoeding'

'Snel duidelijkheid over verhogen raadsvergoeding'

UTRECHT/DEN HAAG – Er moet snel duidelijkheid komen over wat er gaat gebeuren met de vergoeding voor raadsleden in kleine gemeenten. Daartoe doet de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden nogmaals een oproep.

Al vier maanden wordt er door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de VNG onderhandeld over de vergoedingen voor raadsleden. Minister Ollongren heeft sinds haar aantreden meermaals aangegeven dat ze openstaat voor een verhoging, maar tot een concreet voorstel is het tot noch toe niet gekomen.

In november 2017 vroegen de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Griffiers en de VNG aan de minister om een verhoging van de vergoedingen voor raadsleden in gemeenten met minder van 40.000 inwoners én om dit vóór de gemeenteraadverkiezingen te regelen

Treuzelen

‘’Het duurt nu wel erg lang’’ vindt voorzitter Mark den Boer van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. ‘’We hadden in november al gevraagd om duidelijkheid op korte termijn. Van onze leden krijgen we inmiddels steeds vaker vragen over wanneer hier helderheid over is. Het frustreert ons dat we geen datum kunnen noemen en dat we moeten vertellen dat dit niet in onze handen ligt.’’

Brief

In november vroeg de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden al om helderheid van het ministerie. Deze is er tot nu toe niet gekomen. Daarom is er gisteren een brief naar het ministerie en naar de VNG gestuurd met de vraag om snel duidelijkheid te verschaffen over de vergoeding voor raadsleden in kleine gemeenten.