Zeven nieuwe bestuursleden voor Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Zeven nieuwe bestuursleden voor Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

De ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft donderdag zeven nieuwe bestuursleden gekozen. Het bestuur heeft daarmee 9 leden. Voorzitter Peter Otten, die per 1 september stopt als voorzitter, werd door de ledenvergadering bedankt voor zijn inzet in de afgelopen zeven jaar van zijn voorzitterschap.

Het bestuur is versterkt met 7 nieuwe bestuursleden. De ledenvergadering benoemde de volgende raadsleden tot lid van het algemeen bestuur:

  • Roelie Bosch, raadslid en fractievoorzitter Christenunie in Almere;
  • Ton Dijkmans, raadslid Cranendonck Actief in Cranendonck;
  • Pauline Heijkoop, raadslid D66 in Alphen aan den Rijn;
  • Ruud Niewold, raadslid D66 in Woerden;
  • Douwe Oosterveen, raadslid Gemeentebelangen in De Wolden;
  • Marian Pater, raadslid D66 in Zwijndrecht;
  • Gerard Ram, raadslid VVD in Zaanstad.

In het algemeen bestuur waren na de raadsverkiezingen nog drie bestuursleden overgebleven: voorzitter Peter Otten, VVD-raadslid in Zeist; Mark den Boer, vice-voorzitter en CDA-raadslid in Molenwaard en Martin Sagel, PvdA-raadslid in Assen. Door diverse omstandigheden (zoals benoeming tot wethouder, twee perioden bestuurslidmaatschap en stoppen als raadslid) nam de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden voor en rondom de raadsverkiezingen van 19 maart afscheid van de bestuursleden Frank Rozenberg, Petra Tiel, Linda Hes en Cootje Klinkenberg. Martin Sagel en Mark den Boer blijven bestuurslid.

Peter Otten heeft afgelopen voorjaar aangegeven per 1 september te stoppen als voorzitter. Het voorzitterschap viel niet meer te combineren met zijn persoonlijke werkzaamheden. Per 1 september is Mark den Boer waarnemend voorzitter. De ledenvergadering kiest op 24 november een opvolger van Peter Otten.

Uitbouw en ontwikkeling

De ledenvergadering keurde de jaarrekeningen van 2011, 2012 en 2013 goed. Tevens werd de begroting voor 2014 vastgesteld. Voorzitter Peter Otten concludeerde dat de ledenvergadering daarmee een solide en stevige basis heeft gelegd voor de verdere uitbouw en ontwikkeling. Terugkijkend dankte voorzitter Otten in het bijzonder waarnemend penningmeester Frank Rozenberg voor zijn inspanningen om van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een levenskrachtige vereniging te maken.

Dank voor stoppend voorzitter Peter Otten

De ledenvergadering dankte Peter Otten, op de drempel van zijn vertrek op 1 september, voor zijn inzet en inspanningen in de afgelopen zeven jaar. ‘Je hebt de vereniging mee in de steigers gezet en een belangrijke bijdrage geleverd voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van de vereniging. Je had hart voor de vereniging en namens de leden heel veel dank daarom voor je inzet’, zo sprak vice-voorzitter Mark den Boer.