Aanmelding geopend voor najaarsbijeenkomsten voor raadsleden

Aanmelding geopend voor najaarsbijeenkomsten voor raadsleden

Raadsleden, nieuw en ervaren, kunnen zich de komende twee maanden volop voorbereiden op het tweede raadsjaar. Het aanbod is gevarieerd: hoe ga ik om met burgerparticipatie? Wat betekenen de ontwikkelingen in het klimaat voor het plaatsen van windmolens en zonneparken? Hoe stuur ik als raadslid om grond in mijn gemeente beschikbaar te krijgen voor het bouwen van huizen?

Naast bovenstaande kunnen Raadsleden in de serie najaarsbijeenkomsten ook antwoord krijgen op meer praktische en strategische vragen als: hoe en wanneer dien ik een motie in? Wat betekent macht en tegenmacht voor mij en hoe houd ik als raadslid grip op gemeentelijke taken in de regio?

Goes tot Alkmaar
Raadsleden kunnen hiervoor terecht bij de Raadsacademie, die wordt uitgevoerd in een serie fysieke bijeenkomsten in het gehele land. Je kunt als raadslid terecht in Goes, Venray, Den Helder, Enschede en we sluiten af in Alkmaar.

Het programma
4 november Raadsacademie Goes met informatievoorziening & digitalisering, omgangsvormen, gebiedsontwikkeling en participatie – Aanmelden kan hier.
19 november Raadsacademie Venray met gebiedsontwikkeling, (burger)participatie, omgangsvormen en klimaat – Aanmelden kan hier.
25 november Raadsacademie Den Helder met omgangsvormen, Wet open overheid (Woo) en digitalisering – Aanmelden kan hier.
9 december Raadsacademie Venlo – Aanmelden kan hier.
16 december Raadsacademie Alkmaar met onder meer burgerparticipatie en de Regionale Energiestrategie – Aanmelden kan hier.

Voorbereiding
Nieuwsgierig naar meer inhoudelijke informatie? Voor jou als raadslid hebben we volop keuze om je voor te bereiden op het nieuwe kalenderjaar:

· Wegwijzer – voor raadsleden in raadsperiode 2022-2026 (online handboek met honderden aanbevelingen en praktische tips).
· Informatiekaart met tips van raadsleden voor raadsleden.
· Online leeromgeving voor raadsleden met honderden modules, filmpjes, stappenplannen gratis toegankelijk voor jou als raadslid.

Aanmelden
Kijk voor de data van de bijeenkomsten in onze agenda en meld je hier aan voor de bijeenkomst naar keuze.