Raadslid Martine van Bemmel: “Pyjamadag en Netflix om bij te komen”

Raadslid Martine van Bemmel: “Pyjamadag en Netflix om bij te komen”

Heeft Martine van Bemmel een routine om de combinatie van werk, raadslidmaatschap en privéleven vol te houden? "Op mijn vrije dag probeer ik de hele dag niks te doen”, zegt het D66-raadslid uit Almere in de bundel “Raadslid in de grote stad” van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

“Dat is vaak zondag, maar soms zaterdag omdat er zondag een vergadering is. Dan kan het dat ik een dag in mijn pyjama loop, misschien een beetje Netflix en wat bijslaap.”

Baan afgestemd op raadswerk

In haar dagelijkse leven werkt Van Bemmel 33 uur per week bij de Belastingdienst. Haar raadswerk kost haar zo’n 25 uur. Een gezin heeft het D66-raadslid niet. Voor een privéleven resteert amper tijd, grapt ze half serieus. Haar baan heeft ze afgestemd op haar raadswerk. “Mijn uren verdeel ik over vijf dagen. Op woensdag en vrijdag werk ik tot 13.00 uur en donderdag tot 14.30 uur. Zo heb ik tijd voor vergaderingen, werkbezoeken, voorbereiden, telefoontjes plegen, dat soort zaken. Het is soms wel zwaar, zeker als je na een drukke werkdag ‘s avonds nog tot laat vergadert. Tegelijkertijd is het ontzettend gaaf. Je bent echt voor de stad bezig.”

Meer informatie

De bundel "Raadslid in de Grote Stad" is digitaal te lezen. Gedrukte exemplaren worden door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden verspreid tijdens fysieke bijeenkomsten. De publicatie bevat 29 interviews met raadsleden uit grote gemeenten. Zij vertellen hoe ze in verbinding blijven met de inwoners, hoe ze het raadswerk en de rest van hun werkzame en persoonlijke leven met elkaar combineren en hoe in hun visie de positie van de raad versterkt kan worden.

Wanneer je als raadslid wilt weten wat er nodig is om je volksvertegenwoordigende en andere rollen uit te voeren, vul dan de competentietest voor raadsleden in. Deze test geeft je inzicht in je sterke en minder sterke punten.