Wat is de waarde van diversiteit?

Wat is de waarde van diversiteit?

Hoe is het gesteld met de diversiteit in gemeenteraden en welke voordelen bieden een diverse raad? Zahra Runderkamp, promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, gaat tijdens de Dag voor de Raad op 9 april uitgebreid in op de staat van de diversiteit in het lokaal bestuur.

Een meerderheid van de raadsleden vindt dat de gemeente gebaat is bij meer diversiteit in de gemeenteraad. Dat bleek onlangs uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Maar wat is een diverse raad, hoe is het momenteel met diversiteit in de raad gesteld en welke voordelen biedt een diverse raad?
Tijdens de Dag voor de Raad op 9 april gaat Zahra Runderkamp, promovenda aan de Universiteit Amsterdam, in gesprek over de waarde van diversiteit voor een gemeenteraad. Ook gaat ze in op de gevolgen van diversiteit voor het aanzien van de gemeenteraad.

- YouTube

Dag voor de Raad

De Dag voor de Raad wordt sinds 2017 jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Dit jaar vindt de digitale Dag voor de Raad plaats op 9 april. Hierbij kunt u uw eigen programma samenstellen! Zo wordt er gesproken over wat er nodig is om de rol en de positie van de gemeenteraad te versterken, over raadsprogramma’s en de valkuilen van collegevorming!
Klik hier voor het volledige programma van de Dag voor de Raad.

Aanmelden

Bij de Dag voor de Raad kunt u uw eigen programma samenstellen en zo de sessies volgen waar u behoefte aan hebt. U kunt zich aanmelden voor de Dag van de Raad en de sessie met Zahra Runderkamp via deze link.

Meer informatie

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden deed onderzoek naar diversiteit en inclusiviteit onder raadsleden, en publiceert een reeks interviews met raadsleden over hun ervaringen met diversiteit en inclusiviteit.