Meld u aan! Goed werkgeverschap, goede ondersteuning

Meld u aan! Goed werkgeverschap, goede ondersteuning

Als werkgever van de griffier is het belangrijk dat de gemeenteraad zorgvuldig met deze taak om gaat. Goed werkgeverschap kan een bijdrage leveren aan de optimale ondersteuning vanuit de griffie.

De gemeenteraad is de werkgever van de griffier en één van de belangrijkste gesprekspartners van de griffier aangaande het functioneren van de raad én de griffie. Goed werkgeverschap is mede bepalend voor de taken en ondersteuning door de griffie.

Voor griffiers en raadsleden, die actief zijn in de werkgeverscommissie, organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden samen met de Vereniging van Griffiers bijeenkomsten in het hele land over de wisselwerking van goed werkgeverschap en de juiste ondersteuning. 

Wat kunnen we leren van elkaar? Wat zijn de succesverhalen? En waar is verbetering mogelijk? Deze vragen en meer zullen in het voorjaar en het najaar centraal staan bij de bijeenkomsten over de werkgeversfunctie. 

Goed werkgeverschap, goede ondersteuning

Omdat de raadsperiode (bijna) de helft heeft bereikt, is er tijdens de bijeenkomst ruimte voor een evaluatie van de afgelopen twee jaar werkgeverschap en kijken we vooruit wat er te doen valt in de resterende twee jaar van de huidige raadsperiode.

Aandacht zal uitgaan naar de professionalisering van het werkgeverschap en op welke wijze de (professionaliteit van de) werkgeverscommissie aanjager van professionalisering van de griffie kan zijn.

Daarnaast aandacht voor het komen tot een griffier die op voet van gelijkwaardigheid namens de raad in de driehoek met burgemeester en gemeentesecretaris de raad goed in positie kan brengen en houden, het investeren in de omvang van de griffie en het ontwikkelen van de ondersteuning van de raad.

Uiteraard is er ruimte voor vragen, tips en een goed gesprek om te zorgen voor de optimale verhouding tussen raad en griffier.

Trainingenreeks

Deze ronde van bijeenkomsten “Goed werkgeverschap, goede ondersteuning” voor leden van de werkgeverscommissie past in de continue aandacht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden voor de werkgeversfunctie van de raad.

In deze raadsperiode begonnen we in 2022 met een serie bijeenkomst over de basis van de werkgeversfunctie en in 2023 hielden we bijeenkomsten over de ideale omvang van de griffie.

In het voorjaar komen we langs in de volgende gemeenten:

In het najaar komen we langs in: 

Meer data volgen: Zoals gebruikelijk worden de bijeenkomsten zoveel mogelijk per regio georganiseerd. Raadsleden zijn welkom ook bij bijeenkomsten buiten hun regio. Houd de agenda in de gaten voor een bijeenkomst bij u in de buurt.