De vinger achter regionale samenwerking in meerdere sessies

De vinger achter regionale samenwerking in meerdere sessies

Als u nieuw in de gemeenteraad bent, komt er veel op u af. Onder meer het ook voor door de wol geverfde raadsleden weerbarstige onderwerp van de regionale samenwerking. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden helpt u met een goede start, met meerdere activiteiten en veel informatie.

Dat doen we onder meer met een aan dit onderwerp gewijde online ochtendsessie op 10 juni. Marcel Boogers, hoogleraar Innovatie en Regionaal Bestuur aan de Universiteit Twente, geeft tijdens die Zoom-sessie en adviezen om als gemeenteraad meer grip op regionale samenwerking en verbonden partijen te krijgen, Hij zal o.a. ingaan op de kansen doe samenwerking biedt én je meenemen om je de valkuilen te wijzen.

Nogmaals regionale samenwerking

Daar blijf het niet bij. Meteen na onze (fysieke) Algemene Ledenvergadering op zaterdag 11 juni staan we ook stil bij regionale samenwerking. En enkele weken later wederom, tijdens een fysieke bijeenkomst op 28 juni, tijdens het deelcongres voor raadsleden en griffiers van het VNG Jaarcongres in Westfriesland (‘Wie beslist over regionale samenwerking?’).

Meer weten

Voor de online sessie van 10 juni krijgt u een aantal dagen van tevoren een link toegestuurd waarmee u de sessie(s) kunt bijwonen. Geef u hier op door het aanmeldformulier in te vullen. Als niet tijdgebonden hulpmiddel met betrekking tot regionale samenwerking hebben we verder een handreiking ontwikkeld. Klik hier om die te zien en lezen. Bent u nog niet uitgelezen, duik dan in onze digitale leeromgeving en zoek op ‘regio’.