Informatiekaart Energieopslag

Informatiekaart Energieopslag

Informatiekaart Energieopslag

Voor raadsleden die meer kennis en inzicht willen verkrijgen in het energiesysteem, is de informatiekaart Energieopslag beschikbaar. De informatiekaart geeft meer inzicht over de rol van energieopslag binnen de maatschappij en het energiesysteem. Dit is de zesde informatiekaart gemaakt door kennispartner De Argumentenfabriek voor het project Zo werkt energie.

De energietransitie zorgt voor veel verandering, ook op het gemeentelijk niveau. Het is daarom belangrijk dat raadsleden een goede afweging kunnen maken tussen de voor- en nadelen. De Informatiekaart biedt raadsleden meer houvast bij de gedachtevorming en afwegingen over energieopslag.

Informatiekaart Energieopslag

De komst van duurzame energie heeft ervoor gezorgd dat het energiesysteem moet veranderen. Maar hoe zorg je voor een betrouwbaar systeem? De kaart geeft een duidelijk beeld in hoe de huidige energieopslag werkt en welke maatregelen je kunt nemen om in de toekomst naar een betrouwbaarder en flexibeler systeem te gaan. Lees in de informatiekaart welke vragen je kunt stellen als raadslid.

De Argumentenfabriek

De informatiekaart is door de ArgumentenFabriek in opdracht van Zo werkt energie gemaakt. De informatiekaart is gemaakt met 30 experts op het gebied van energieopslag. Zij brachten in kaart hoe energieopslag werkt in het systeem, en welke voor- en nadelen er kleven aan de inzet van energieopslag op het gebied van energie, economie, politiek en veiligheid en leefomgeving.  

Meer informatie

Klik hier als je meer wil weten over het platform Zó werkt energie.

Wil je meer weten over wind op zee, kernenergie of waterstof? Klik hier.

Of lees hier meer over bio-energie en energie uit de grond.

Klik hier om naar de digitale leeromgeving te gaan voor raadsleden om de informatiekaart te bekijken.