Raadswerk is leuk én belangrijk

Raadswerk is leuk én belangrijk

Raadswerk en het raadslidmaatschap is leuk én belangrijk. Want raadsleden leveren met het raadswerk een bijdrage aan dat wat inwoners wensen en nodig hebben. ‘Raadslid zijn is een voorrecht”, zegt raadslid Mirjam Slobbe-Voogt in een samengestelde video waarin acht raadsleden vertellen waarom raadswerk leuk, aantrekkelijk en belangrijk is.

In de video vertelt raadslid Julie Bruijnincx (Leeuwarden) dat je als raadslid met iedereen overlegt, raadslid David Schalken (Dordrecht) dat je betrokken bent bij alles wat er in de stad gebeurd. Jeroen Bruijns, raadslid in Breda, vertelt dat je echt iets kunt bereiken voor je wijk of dorp. Je kunt invloed uitoefenen op je directe omgeving, zegt raadslid Robbert Lievense (Schouwen-Duiveland). Als raadslid kun je wat op straat speelt in de raad bespreken, vertelt raadslid Wilma de Moel (Molenlanden). Raadswerk is belangrijk en daar moet je je voor willen inzetten, zegt raadslid Hendrie van Assem (Woerden). Bahreddine Belhaj, raadslid in Lelystad, roept iedereen daarom op om raadslid te worden en op die manier de lokale democratie te versterken.

Meer informatie

Wil je meer weten over het raadswerk, bezoek dan de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (www.raadsleden.nl). Je vindt daar informatie over alles wat je moet weten over het raadswerk: hoe dat je als raadslid een sterke raad kunt worden, wat je rechten als raadslid zijn en waar je informatie kunt vinden, 24 uur per dag 7 dagen per week, over wat je nodig hebt om je raadswerk goed te doen: de digitale leeromgeving voor raadsleden.

Bovendien behartigt de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de belangen van raad en raadsleden. Bij vragen, mail naar: info@raadsleden.nl