U bent hier

Opleidingen

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden biedt opleidingen aan raadsleden en kandidaat-raadsleden aan. Bij deze opleidingen staat kennisverdieping en -interactie centraal. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de nieuwe Omgevingswet, gemeentefinanciën en omgaan met integriteit. Dit gebeurt zowel online als met regionale bijeenkomsten.

Bijeenkomsten

Meerdere keren per jaar is er een Raadsacademie: een regionale bijeenkomst met inhoudelijke workshops over een bepaald thema. De eerstevolgende Raadsacademies zijn op 23 juni, 1 september (Middelburg) en op 17 november. Ook de workshops op het Raadsledencongres maken onderdeel uit van de opleidingen die worden aangeboden door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Lees hier de terugblik op het laatste Raadsledencongres.

Digitale leeromgeving

Naast bijeenkomsten zijn er voor raadsleden ook online cursussen, en leer- en opleidingsmodules. Binnenkort is de nieuwe online leeromgeving beschikbaar. Deze leeromgeving is opgezet en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden samen met de Vereniging van Griffiers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken. De nieuwe leeromgeving wordt aangesloten op de raadsinformatiesystemen en deze is te bereiken via leeromgeving.raadsleden.nl.

Leerplatform raadsleden

Op www.leerplatformraadsleden.nl zijn zeven leermodulen te vinden voor raadsleden over de onderwerpen Financiën, Omgevingswet, Burger- en overheidsparticipatie, Regionale samenwerking, Rollen & Instrumenten, Sociaal domein en Veiligheid. Dit leerplatform is gemaakt door VNG Academy met oa ondersteuning van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het opleidingenaanbod van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden? Stuur dan een e-mail naar info@raadsleden.nl.