U bent hier

Opleidingen

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden biedt opleidingen aan raadsleden en kandidaat-raadsleden aan. Bij deze opleidingen staat kennisverdieping en -interactie centraal. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de nieuwe Omgevingswet, gemeentefinanciën en omgaan met integriteit. Dit gebeurt zowel online als met regionale bijeenkomsten.

Opleidingengids

In de Opleidingengids 2022 staan de nieuwste cursussen, trainingen en opleidingen die de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met partners aanbiedt. Bovendien bevat de Opleidingengids 2022 een bijlage met een overzicht van trainingen en cursussen voor 2022 en 2023. 

Zie ook de Opleidingengids 2021Opleidingengids 2020 en Opleidingengids 2019.

Bijeenkomsten

Meerdere keren per jaar is er een Raadsacademie: een regionale bijeenkomst met inhoudelijke workshops over een bepaald thema. Voor een volledig overzicht van de Raadsacademies kijkt u op onze agenda

Digitale leeromgeving

Naast bijeenkomsten zijn er voor raadsleden ook online opleidingsmodules. De digitale leeromgeving bevat educatief materiaal speciaal voor raadsleden. Er zijn modules gericht op kennis, vaardigheden en houding. Voor aankomende raadsleden en voor zittende raadsleden. 

Leerplatform raadsleden

Op www.leerplatformraadsleden.nl zijn zeven leermodulen te vinden voor raadsleden over de onderwerpen Financiën, Omgevingswet, Burger- en overheidsparticipatie, Regionale samenwerking, Rollen & Instrumenten, Sociaal domein en Veiligheid. Dit leerplatform is gemaakt door VNG Academy met oa ondersteuning van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het opleidingenaanbod van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden? Stuur dan een e-mail naar info@raadsleden.nl.