U bent hier

Klaartje Peters over het gezag van de raad

28 mei 13:00 uur

Klaartje Peters over het gezag van de raad

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

Tijdens de derde bijeenkomst gaat Klaartje Peters (bijzonder hoogleraar Lokaal en regionaal bestuur aan de Universiteit van Maastricht, tevens directeur van de Rekenkamer Beuningen en voorzitter van de Rekenkamer Venlo) in op het thema 'de controlerende rol van de raad'. De online bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 28 mei van 13 tot 14 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad