U bent hier

Een week lang webinars over het sociaal domein

Het sociaal domein staat voor vele uitdagingen. Als raadslid en wethouder kun je daarop sturen. Hoe en op welke concrete thema’s? Daarover gaat het van 12 tot en met 16 september een week lang tijdens een reeks van inspirerende webinars vanuit de VNG, de Vereniging van Raadsleden en de Wethoudersvereniging.

Elke dag staat er een ander hoofdthema centraal, met aandacht voor actualiteiten en langetermijnopgaven. Leer van deskundige sprekers, verrassende video’s, interessante vraaggesprekken en overzichtelijke kennisinfo.

Wanneer

  • Datum: 12 t/m 16 september 2022.
  • Locatie: online webinar van 16.00 tot 17.30 uur (met woensdag een extra jeugdsessie om 11.00 uur).

Programma

Met onder anderen Esmé Wiegman (directeur Valente).

Met Angela van der Putten, hoofdinspecteur-jeugd-en-maatschappelijke-zorg; Elsbeth Koek, wethouder jeugd en onderwijs Teylingen en voormalig regiodirecteur Parlan Jeugdhulp; Conny van der Krogt, raadslid Voorschoten en leerkracht PO; Bert Roes, strategisch adviseur VNG en een mystery guest uit het passend onderwijs.

Met onder anderen Michiel van Willigen, wethouder jeugd en onderwijs Zwolle; Reinier Lagerwerf, MT lid jeugd en kansengelijkheid VNG; Lilian de Graauw, senior beleidsadviseur jeugd VNG.

Met Otwin van Dijk, burgemeester Oude IJsselstreek; Eugene van Mierlo, wethouder Almelo en betrokken bij de Twentse Koers; Sven de Langen, bestuurder PZC Dordrecht en voormalig wethouder Zorg, Volksgezondheid, Ouderen en Sport in Rotterdam.

Met Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken Amsterdam en lid van de VNG commissie Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie; Miranda de Haas, ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting bij de gemeente Meppel en (onder voorbehoud) Esmah Lahlah, wethouder bestaanszekerheid en kansengelijkheid Tilburg.

Met Marjolein Swaanenburg-van Roosmalen, lid van het College voor de Rechten van de Mens; Marcel Oosterveer, ervaringsdeskundige en voormalig wethouder in Eindhoven; Marianne Vorthoren, projectleider Iedereen doet mee!​​​​​

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over sturing en controle op het gebied van sociaal domein en jeugdzorg? Dan is er een uitgebreid stappenplan gemaakt in samenwerking met onze kennispartner Nederlands Jeugdinstituut. Klik hier voor meer informatie.