U bent hier

Stage in het hart van politiek Den Haag

Ben je student en zoek je vanaf september een stage in het hart van politiek Den Haag? Wil je ervaring opdoen in een interessante politiek bestuurlijke omgeving op het gebied belangenbehartiging, projectmanagement en het organiseren van evenementen voor de lokale politiek? Kom dan stage lopen bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Studenten die ervaring willen opdoen in een interessante politiekbestuurlijke omgeving op het gebied van belangenbehartiging, projectmanagement en het organiseren van evenementen hebben de mogelijkheid om stage te lopen bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. De nadruk van de werkzaamheden ligt op het terrein van communicatie. Daarnaast is het mogelijk om te werken aan specifieke onderzoeksprojecten, afhankelijk van de interesses van de student.

Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden biedt een interessante dynamische werkomgeving om ervaring op te doen. Elke dag kun je verrast worden door nieuwe vragen en opdrachten – onder meer door verzoeken van de media - terwijl je tegelijkertijd ook geacht wordt om na te denken over wat is er nodig om op lange termijn de positie van raadsleden en gemeenteraden te versterken. Bovendien is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in de tweede helft van 2020 volop bezig met de ondersteuning van raadsleden als gevolg van de financiële en maatschappelijke effecten van de corona-uitbraak.

Wij zoeken een stagiair die ons vanaf september 2020 komt versterken!


De organisatie

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zet zich in om de positie van gemeenteraden en raadsleden te versterken. Wij treden op als belangenbehartiger van en voor raadsleden en gemeenteraden in het overlegcircuit in politiek en bestuurlijk Den Haag. Wij versterken de positie van raadsleden door middel van onderzoek, projecten, evenementen en publicaties, zodat raadsleden het werk in de gemeenteraad effectiever en beter kunnen uitvoeren.
De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft een platte organisatiestructuur met een kleinschalig bureau dat werkt in opdracht van het bestuur. Als stagiair kom je te werken bij het bureau en krijg je professionele begeleiding.

Profiel van de stagiair

- Gemotiveerde HBO of WO student.
- Politieke sensitiviteit en belangstelling voor het lokaal bestuur.
- Goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheden.
- Kennis van/of affiniteit met sociale media en websitebeheer is een pré.
- Beschikken over een mate van zelfstandigheid.
- Basiskennis van de vraagstukken in en organisatie van het lokaal bestuur.

Voorwaarden

Naast het uitvoeren van werkzaamheden in de sfeer van communicatie is het mogelijk om in onderling overleg een of meerdere onderzoeksprojecten tijdens de stageperiode uit te voeren. De werkzaamheden vinden plaats in het gebouw van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag, waar de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden zit. De termijn voor de stageplek bedraagt bij voorkeur minimaal vijf maanden voor minstens 24 uur per week. Afhankelijk van stage-eisen van de opleiding kan dit in overleg ook worden bijgesteld. De stagiair zal voor de werkzaamheden een vrijwilligersvergoeding ontvangen en indien nodig reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Solliciteren 

Geïnteresseerde studenten in deze werkervaringsplek kunnen hun motivatiebrief vergezeld van een CV mailen naar info@raadsleden.nl ter attentie van Henk Bouwmans, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Vragen over de stageplek kunnen er email worden gesteld via: info@raadsleden.nl.